zondag 10 mei 2009

stad's onderzoek

De opdracht luidde: neem het cs Breda als vertrekpunt en volg een uur lang te voet het richtingspatroon, 1e links, 3e rechts, 1e links.

T verraste me hoe snel de drukke stationsstraat overging in een afgelegen bouwterrein, waar nog een paar oude fabriekspanden dapper stand hielden. Het spoor loopt achter deze zanderige weg, vanuit de trein gaven deze gebouwen altijd een zeer vervallen indruk, maar de voorzijde gaf een teken van leven. Voor het gebouw met het bordje "tijdelijk bewoond en beschermd" was een heuze samenscholing van fietsers.


Verderop bleek de zandweg afgezet te zijn, een grote vrachtwagen met de notificatie "convo exceptionnel" kwam net het bouwterrein afgereden, zo te zien had hij net een flinke lading gelost.


We moesten de route iets bijstellen, zo zijn we langs de singel verdergelopen. Boven de in bloessem gezette bomen torende de ronde gevangenis uit. Normaal een handig herkenningspunt, nu ik er bij stilstond dwong het gebouw toch respect af.



Vervolgens kwamen we langs een verwoekkerd terrein met een verlaten pand. Het was een oude dansschool, de spots aan de muur waren nog een aandenken aan de glory dagen. Er zat een man aan de overkant van de straat op een bankje, ik vroeg me af of hij de vroegere eigenaar was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten